پیشگیری از اعتیاد
امروز۰۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

خدمات سایت پیشگیری :1 - آخرین اخبار اعتیادی            2- اطلاعات نسبتا کامل در مورد مواد و دسته بندی آنها               3- ایجاد صفحات اختصاصی برای اساتید ،مربیان،مراکز درمانی ، اصناف و ...             4 - مطالب روانشناسی و...                 5- انعکاس تصاویر و فیلم های جلسات پیشگیری ...            6- ارائه مطالب آموزشی در قالب بروشور،نشریه، پی دی اف، اسلاید و ....               7- گالری متنوع از فیلم و عکس و انیمیشن 

آمار برگزاری جلسات

آماربازدید سایت

افراد آنلاین : 39
  بازدید امروز : 464
  بازدید دیروز : 1353
  بازديد ماه : 1817
  بازديد كل : 4328849
  تعداداعضا : 406

مهارت مقابله با استرس

 

مقابله با استرس

 

 

در

دنیاي امروز، همواره با تغییرات وسیع و پیچیده اي مواجه ایم که به افراد فشارهاي روحی و روانی وارد می کنند. میزان استرس اگر بیش از حد و طولانی باشد، بر زندگی و عملکرد ما تاثیر منفی گذاشته و مشکلات جدي و زیادي ایجاد خواهد کرد. بسیار مهم است که بتوانید استرس هاي زندگی را بشناسید و از روش های مقابله با آنها استفاده کنید اين مهارت، شامل شناخت استرس هاي مختلف زندگي و تأثير آنها بر فرد است. به عنوان مثال: ارتقاء شغلي، ازدواج، اولين روز كاري، از دست دادن شغل، قرض، از دست دادن پدر، مادر همه و همه تنش‌زا هستند. شناسايي منابع بالقوه تنش‌زا و چگونگي تأثير آنها، فرد را قادر مي سازد تا با اعمال وموضع گيري هاي مناسب خود، فشار و استرس را كاهش دهد .

 

 استرس

 

استرس برایندی است از تعامل فرد و محیط که سازگاری فرد را بر هم زده و ضرورت سازگاری مجددی را ایجاد می کند . استرس  یا فشار روانی همزاد انسان است . انسان ها در طول دوران زندگی خود استرس های متنوعی را تجربه می کنند که هر کدام از آنها به سهم خود بر چگونگی عملکرد فرد تاثیراتی را به جای می گذارد. شناسایی منابع استرس و نحوه تاثیر آن بر انسان ، فرد را قادر می سازد تا با اعمال و موضع گیری های خود فشار و استرس راکاهش دهد .

 

خاستگاه های استرس چیست ؟ و منابع بالقوه تنش زا کدامند ؟

 

 با نگاهی به زندگی روزمره مان به خوبی متوجه می شویم که زندگی از جنبه های مختلف می تواند تنش زا باشد .

-          شغلی

-          روابط خانوادگی

-          مساِ ِئل فردی

-          شرایط محیطی اجتماعی

 

ویژگی هاي افراد مقاوم به استرس

 

 

 

تحقیقات گسترده ای پیرامون شخصیت هاي مقاوم به استرس انجام گرفته است. هر یک از تحقیقات توانسته است برخی از ویژگی هاي افراد مقاوم به استرس و شخصیت هاي آسیب پذیر را شناسایی کند.

ویژگی اول:افراد مقاوم به استرس " احساس کنترل " دارند. اين افراد باور دارند مي توانند مسير زندگي خود و بسیاري از رویدادها و حوادث مربوط به آن را کنترل کنند.

ويژگي دوم:افراد مقاوم " احساس تعهد و مسئوليت " دارند. اين گونه افراد در برابر فعاليت ها و اقداماتي که انجام مي دهند خود را مسئول مي دانند.

ويژگي سوم: افراد مقاوم " احساس مبارزه طلبي و چالش جويي " دارند. آنها باور دارند براي کسب موفقيت در زندگی، داشتن روحیه مبارزه طلبی لازم است. هم از اين رو نه تنها از فشارها، چالش ها و تعارضات ناشی از زندگی نمی هراسند، بلکه آنها را به منزله فرصت هایی می دانند که زمینه رشد و تعالی را فراهم می سازند.

ويژگي چهارم: افراد مقاوم داراي ويژگي " شاد زيستن " هستند. اين گونه افراد، حتي هنگام مواجه با ناکامي ها، روحیه شادابی و بذله گویی را از دست نمی دهند. آنان نگرشی شاد و خوش بینانه به زندگی دارند، فردا را بهتر از امروز می دانند و امروز را لذت بخش و شادي آفرین ارزیابی می کنند. این ویژگی موجب گسترش روابط آنان با دیگران می شود. زیرا، دیگران آنها را قابل اعتماد، فوق العاده و دوست داشتني مي دانند.

ويژگي پنجم: افراد مقاوم، توانایی ابراز وجود دارند. آنان به راحتی می توانند خواسته ها، نظرات و تمایلات خود را ابراز نمایند و از واکنش هاي دیگران هراسی ندارند.

 

 روش هاي مقابله با استرس

 

برای مقابله با استرس می توان از روش های رفتاري و ذهنی استفاده کرد. در برخی مواقع می توانیم از برنامه ریزي و مشورت استفاده کنیم. گاهی نیز می توان از دعا و نیایش، نذر و نیاز، درد دل کردن و تخلیه احساسات استفاده کرد.

 

شیوه های مقابله با موقعیت استرس برانگیز

 

افراد مختلف در مقابله با موقعیت استرس برانگیز راهکارهای مختلفی را به کار می برند که عبارتند از :

روش های هیجان مدار : که طی آن فرد تلاش و کوششی در جهت بر طرف کردن مشکل انجام نمی دهد ، بلکه سعی می کند با آرام کردن خود از شدت فشار روانی حاکم بکاهد .بنابراینروش های مقابله هیجانی با استرس به افراد کمک می کند تا هیجانی را که در اثر مواجهه با استرس ایجاد شده را برطرفکنند. فردي که از شهر و خانواده جدا شده تا مدتی غمگین است. مقابله هاي هیجانی به چنین شخصی کمک می کند تا براین غم و غصه چیره شود. باورها و اعتقادات به کنترل و از میان بردن استرس کمک می کند.

روش های مسآله مدار : که طی آن فرد سعی می کند با انجام دادن عمل یا فعالیتی به حذف یا کاهش فشار روانی بپردازد بنابراینمقابله هاي مسئله مدار به فرد کمک می کند تا براي مقابله با استرس راه حل های تازه بیابد. در این نوع مقابله، فعالیتی انجاممی گیرد تا استرس کاهش یافته یا از میان برود.

هر یک از مقابله هاي بالا به دو دسته سالم و ناسالم تقسیم می شوند. مثلا اعتیاد یک مقابله هیجانی ناسالم و درد دل کردن یک مقابله هیجانی سالم است. دزدي و بزهکاري یک مقابله مسئله مدار ناسالم، ولی مشورت کردن یک مقابله مسئله مدار سالم است.بهتر است مقابله هاي هیجانی و مسئله مدار در ترکیب با یکدیگر استفاده شوند. به این ترتیب که در ابتدا از مقابله هايهیجانی استفاده شود تا فرد آرام شود، سپس با استفاده از مقابله هاي مسئله مدار، راه هایی براي حذف یا کاهش آنها صورتگیرد.

 

-  تجربه نشان داده است که روش های هیجان مدار و مسآله مدار مکمل یکدیگر بوده و همراهی آنها با همدیگر موجب می شود که فرد بتواند تنش های ایجاد شده را بهتر مدیریت کند .

 

-  روش های مقابله ای ناسازگار : که طی آن فرد به منظور کاهش فشار روانی به رفتارهای مضر و مخربی همچون مصرف مواد مخدر ، خودکشی ، فحشا و .... روی آورد .

می توان گفت روش های منفی هیجان مدار مثل داد زدن ، کتک زدن ، سیگار کشیدن و .... و روش های منفی مسآله مدار مثل روسپی گری ، اعتیاد ، رو آوردن به خرافات و .... همگی در زمره روش های مقابله ای ناسازگار قرار می گیرد .

مد یریت زمان به شما کمک می کند تا استرس و اضطرابی را که اغلب تجربه می کنید ، کاهش دهید .

 

مهارت مدیریت زمان وسیله ای است جهت :

-          صرفه جویی و جلوگیری از اتلا ف وقت

-          داشتن آمادگی قبلی برای فعالیت های اجتماعی

-          کاهش حجم کار

-          نظارت بر روند پیشرفت کارها

 

تعیین هدف

 

تعیین هدف ، فرایند رسمی برنامه ریزی شخصی است . با هدف گذاری منظم و مداوم به شکل عادتی ،  شما تصمیم می گیرید که می خواهید به چه چیزی برسید و گام های رسیدن به آن اهداف مرحله به مرحله چه هستند .  فرایند هدف گذاری به شما کمک می کند تا انتخاب کنید که در زندگی می خواهید به کجا بروید ؟ وقتی دقیقآ بدانید که از زندگی  چه می خواهید ؟ آنگاه می دانید که باید بر روی چه چیزی تمرکز کنید تا به اهدافتان برسید .

 

در چه زمینه هایی باید هدف تعیین کرد ؟

 

هر فردی باید بداند که در حوزه های مختلف زندگی چه اهدافی دارد ؟ این حوزه ها عبارتند از :

-          معنوی / نگرشی

-          هنری

-          شغلی

-          خانوادگی

-          تحصیلی

-          مالی

-          فیزیکی/ جسمی

-          اجتماعی

-          لذت و تفریح

-          عمومی

 

مهارت مدیریت زمان ( هدف من در زندگی )

 

-          اهداف زندگی خود را تعیین کنید و بر یک ورقه ی کاغذ بنویسید

-          آنها را به ترتیب اهمیت و اولویت شماره گذاری کنید .

-  اهداف کوچک تری را  که باید گام به گام در زندگی دنبال کنید تا به اهداف نهایی خود برسید ، تعیین کرده و بنویسید .

 

در تعیین اهداف زندگی به این نکات توجه کنید :

 

 - هر هدف را به صورت یک جمله مثبت بنویسید

-  اولویت بندی کنید

-  اهداف خود را حتمآ بر روی کاغذ یاداشت کنید

-  اهداف خود را کوجک و عملی نگه دارید

-  اهداف خود را به صورت فرایندی تعیین کنید ، نه به صورت پیامدی

-  اهداف خود را واقع بینانه تنظیم کنید

-  اهداف  خود را خیلی پایین و کم تعیین نکنید

 

اتلاف وقت

 

مدیریت زمان یک آفت اصلی دارد و آن اتلاف وقت است . اگر این نشانه ها و رفتارها را در خود دیدید بدانید که دارید وقت تلف می کنید

-          تمام وقت خود را صرف برنامه ریزی کردن

-          کمال گرایی

-          خستگی و کسالت

-          خشونت و عصبی بودن

-          دایمآ در تله ی ضرب الآجل های فوری افتادن .

 

به طور کلی می توان گفت مهارتهای لازم برای مدیریت استرس عبارتند از :

 

-          مهارت خود آگاهی

-          مهارت حل مسآله و تصمیم گیری

-          مهارت برقراری ارتباط مؤثر

-          مهارت جرآت مندی

-          مهارت مدیریت زمان

 

سایر روش هاي کمک به خود در درمان استرس

 

1-  فعاليت جسمي و ورزش اثرات مفيد برروي سلامت رواني و جسمي افراد دارد، براي خيلي از افراد ورزش بهترين و موثرترين روش برخورد و مقابله با استرس است.

 تحقيقات متعدد نشان داده، ورزش منظم سه بار در هفته هر بار دست کم 30دقيقه جدا از بحث تناسب اندام، با تنظيم گردش خون، ريتم و عملکرد قلبي، تنظيم قند خون و کنترل سطح هورمون هاي استرس به شکل قابل ملاحظه اي باعث کاهش اضطراب و استرس مي شود . يک پياده روي تند و سريع به مدت 40 دقيقه ميزان استرس را بطور متوسط تا 14 درصد کاهش مي دهد

 2-تقسيم وظايف:سعي کنيد مسئوليت‌ها و وظايف خود در کار را باديگران تقسيم کنيد، بدين شکل کم‌تر دچار استرس شديد مي‌شويد و برنامه هاي زندگي را اولويت بندي کنيم

 

3- ابراز وجود:به هرچيزي که مي‌شنويد بله نگوييد، اگر کاري را نمي‌توانيد انجام دهيد و يا انجام دادنش وظيفه شما نيست، سعي کنيد با رفتار قاطعانه ابراز کنید.

 

4-کاهش کافئين و شکر: اگر مصرف مواد کافئين دار در شما بالا است، مصرفتان را کاهش دهيد. کافئين علاوه بر قهوه در نوشابه، نوشابه هاي انرژي زا و شکلات و برخي نوشيدني هاي ديگر نيز وجود دارد. کافئين  و مواد قندی با افزايش شدت عملکرد و تعداد ضربان قلب باعث ايجاد فشار بيشتر روي سيستم عصبي شده و وضعيت شما را بدتر مي کند و محرک اضطراب شما می شوند.

 

5-وقت: از اينکه روزانه وقتي را براي خودتان به تنهايي کنارگذاشته‌ايد اطمينان حاصل کنيد، در آن زمان کارهايي که علاقه داريد انجام دهيد.

 

6-   صحبت کردن:با خانواده، دوستان، همکاران و رئيستان صحبت کرده و ناراحتي و نگرانيهايتان را با آنها درميان گذاريد.


7- به متخصص مراجعه نماييد: اگر استرس زندگي و رفتار شما را تحت تاثير قرارداده، به پزشک مراجعه کنيد، استرس تشديد شده و طولاني مدت اثرات بدي بر سلامتي جسمي و ذهني شما دارد.

 

8- عبادت:عبادت و راز و نياز با پروردگار تاثير چشم گيري بر سلامتي شما مي‌گذارد، ارتباط با خدا مي‌تواند بهترين درمان استرس باشد.

9- تمرکزتان بر حال باشد: به گذشته فکر نکنيد و سعي به گشتن شوخي و طنز در زندگي نماييد، خنده مي‌تواند يکي از بهترين درمان‌هاي استرس باشد.

10 – تغذیه مناسب: ماهي هاي چرب مثل ماهي سالمون و ساردين منابع بسيار عالي امگا3 محسوب  مي شوند. جدا از ماهي، چربي هاي امگا3در مغزها نيز يافت مي شوند. تحقيقات نشان داده، افراد مبتلا به اضطرابمزمن دچار کمبود اسيدهاي چرب امگا3 هستند. در صورتي که اين کمبود امگا3در بدن افراد مضطرب جبران شودعلايم اضطراب در آنها به شکل قابل توجهي کاهش مي يابد. گردو و بادام حاوي مقادير قابل توجهي امگا3هستند. موادغذايي سبوس دار، ميوه، ترکيبات کربوهيدرات، سبزيجات و حبوبـات ثـابــت ماندن اندازه ي قند خون شده و کمترخسته مي شويم. از مصرف زياد نمک، چربي، خوراکي هاي سرخ شده و مواد قندي ساده که به آزاد شدن اپي نفرينکمک و باعث عدم مقاومـت بدن در برابر فـشـار رواني مـي شـود خودداري کنيم.

 

11- نوشيدني هايي براي آرامش:گرچه چاي سياه هم مي تواند اثرات مفيدي در سلامت ما داشته باشد اما نوع سبز رنگ آن يکي از بهترين انواع مواد غذايي براي بهبود سلامت در همه ابعاد است. اسيد آمينه «ال تيانين» عامل اصلي طعم خاص چاي سبز است. اين ماده تاثيرات آرامش بخشي ثابت شده اي دارد. مطالعات نشان داده «ال – تيانين» امواج آلفا را در مغز افزايش مي دهد. امواجي که افزايش آنها باعث افزايش آرامش مي شود. نکته بسيار جالب درباره چاي سبز اين است که مقدار کافئين آن پايين است. کافئين يک فنجان چاي سبز تقريبا يک سوم کافئين همان مقدار قهوه است . و به مقدار کافي آب بنوشيم

12- زماني که احساس مي کنيد تحت استرس شديدي قرار داريد، سعي کنيد به هيچ وجه به سيگار ،مواد مخدر و ساير موارد مخرب، روي نياوريد.سيگار و مواد مخدر يک محرک قوي است، مصرف دخانيات نه تنها باعث کاهش علام اضطراب نميشود بلکه باعث افزايش آن نيز مي گردد. 

 

13- وقت مطلوبي را با خانوده تان صرف کنيد. اين امر مي تواند به منزله يک نوع حمايت محکم عاطفي و اخلاقي براي شما به شمار رود.

14-سعي نماييد تا افکار مثبت را جايگزين افکار منفي نماييد و در کل مثبت انديش باشيد.

15- با جشن گرفتن موفقيت هاي خود و همقطارانتان، ميزان استرس موجود را کاهش دهيد.

16-عوامل استرس زا در زندگي، در محيط کار و در خانواده را رد يابي کنيد. در اين راه مي توانيد از حمايت دوستان، اعضاي خانواده و مشاور برخوردار شويد و استرس را کاهش دهيد.

17-شب ها به موقع و به اندازه کافي بخوابيم. بدن انسان براي تجديد قوا به خواب کافي و لذت بخش نياز دارد. شب به موقع بخـوابيم و تا ديروقـت بيـدار نباشيم. هنگام خواب بهتر است به سمت چپ خود بخوابيم و نفس عميق بکشيم. در اين حالت سوراخ راست بيني تحريک و سمت راست بدن فعال تر مي شود. زيرا سمت راست، قسمت فعال بدن است.

18- صبح زود از خواب بيدار شويم

سعي کنيم صبح ها، حتي روزهاي تعطيل زود از خواب بيدار شويم. در اين صورت ساعت زيستي بدن ما منظم مي شود و طبق برنامه خاصي زمان خواب و بيداري ما را تنظيم مي کند. در نتيجه پس از مدتي هـنگـام بـيـدار شدن، احساس بهتري خواهيم داشت

19- به موقع از خانه خارج شويم.

اگر به موقع از خانه خارج شويم، مي توانيم بسياري از تنش هاي خود را کم کنيم و همچنين از بروز مشکلات احتمالي بعدي جلوگيري کنيم.

 20-از شر وسايل اضافي و بي مصرف خلاص مي شويم و اطراف خود را خلوت کنيم. وسايل اضافي و به درد نخور و شلوغي محيط مي تواند استرس زا باشد.

21- عادت هاي استرس زاي خود را عوض کنيم

ما از عادت هاي خوب و بد خود اطلاع داريم و آنها را خوب مي شناسيم. مي توانيم آنهايي را که موجب آزار روحي ما مي شوند را ترک کنيم. يا اگر ترک آنها مشکل است سـعي کنيم از حال و هواي آن عـادت خـود را خارج کرده يا مسير فکر خود را تغيير دهيم.

 22- از معاشرت با افراد استرس زا بپرهيزيم

از ارتباط با افرادي که سبب استرس ما مي شوند دوري کنيم. يا اگر دوري کردن از اين افراد برايمان مشــکل است، مي توانيم ارتباط خود را با او در جمع برقرار کنيم.

23- ار رقابت با ديگران خودداري کنيم.

رقابت با ديگران در کار، شغل، مقام، زندگي و مخصوصا تجملات و ظواهر، مي تواند يکي از منابع اجتـناب ناپذير استرس يا فشار رواني باشد شايد هم افرادي را بشناسيد که کار مي کنند تا حسادت و خشم ديگران را برانگيزانند ولي در واقع استرس حاصل از حسادت و رقابت، به خود فرد تحميل مي شود.

24-از تکنولوژي درست استفاده کنيم

وسائلي مانند موبايل، کامپيوتر،.... باعث مي شوند که طي يک روز بيش از حد کار و فعاليت انجام دهيم و یا بر اثر امواج آنها مضطرب و عصبی بشویم. قبل از خريد وسائل و تجهيزات جديد مطمئن شويم که اين وسايل به پيشرفت موقعيت فعلي ما کمک مي کند.ضمنا به چشمان خود استراحت بدهيم. آيا مدت طولاني به تلويزيون يا مانيتور نگاه مي کنيم؟ بايد به چشمان خود استراحت دهيم هر چند کم. در اين زمان به فضاي سبز، آسمان يا درختان خيره شويم. اگر در دسترس نيسـتند مي توانيم يک عکـس يا پوسـتر بـر روي ديوار نصب کنيم که بيشتر رنگ هاي آبي و سبز در آن به کار رفته باشـد. اين رنـگها بـسـيار آرام بـخـش هستند

25- مشکلات را بپذيريم.

بايد پذيرفت که برخي اوقات شرايط طاقت فرسايي در زندگي پديد مي آيد و کاري نيز از دست ما بر نمي آيد. در اين شرايط بايد با صبر و پذيرش مشکل و دگرگون کردن موقعيت، بار عاطفي مشکل را کم کنيم.

26-  قدم بزنيم .در تحقيقاتي که در دانشکده پزشکي دانشگاه استنفورد در سال 2002 انجام گرفته، آمده است افرادي که 4 بار در هفته پياده روي مي کنند، استرس کمتري دارند و را حت تر مي خوابند.

27-با آرامش غذا بخوريم.

در هنگام غذا خوردن بهتر است از عجله کردن ، گوش دادن به راديو يا خواندن روزنامه مخصوصا خبـرهاي استرس زا پرهيز کنيم.

28- روابط اجتماعي خود را گسترش دهيم.

هنگامي که تحت استرس يا فشار رواني هستيم، بطور غريزي تمايل داريم که به گوشه تنهايي پناه ببريم. کاري اشتباه تر از اين وجود ندارد، چون گوشه گيري باعث مي شود تا حواس خود را بيشتر روي مشکلات و افکار منفي متمرکز کنيم که به جاي حل آن به تشديد استرس کمک مي کند.

29- هيجانات سرکوب شده خود را تخليه کنيم. متخصصان معتقدند عمل ساده افشاي خود باعث تسکين فشار رواني مي شود. نوشتن احساساتمان در دفترچه يا صحبت کردن در نوار کمک مي کند تا فشار رواني ناشي از رويدادهايي مثل از دست دادن شغل، شروطي، ... کم شده و راحت تر و منطقي تر درباره راه حل هاي مشکلاتمان بينديشيم.

30- خنديدن خنده از سالمترين راه‌هاي جلوگيري از فشار رواني است. به هنگام خنده هورموني ضد درد (که باعث احساس خوشي و سلامتي در شخص مي‌شود) در مغز آزاد مي‌شود و ميزان هورمونهاي استرس زا در خون پايين مي‌آيد.

31- نگراني ها را با لگد بيرون بيندازيم آدم در يک زمان فقط به يک موضوع مي تواند فکر کند و توجه کامل داشته باشد به خاطر همين اگر کاملا از نظر فکري و جسمي سرگرم باشيد جايي براي نگراني نخواهد بود وقتي که بيکاريم اضطراب خيلي بيشتر است .

بنابراین به چيزي که در اتاق هست فکر کنيم و در مورد آن و فوايد آن فکر کنيم و آن را براي خودمان توصيف کنيم خودمان را به يک کاري مثل باغباني ، بازي يا ورزش و شيريني پزي مشغول کنيم. یا چيزهاي اطراف خودمان را بشماريم يا سعي کنيم شماره تلفنهايي که فراموش کرده ايم به ياد بياوريم. همچنین می توانیم نگرانيها يا فکرهاي منفي خود را روي کاغذ بنويسيم و آتش بزنيم يا در رودخانه بيندازيم و به خودمان بگوييم من همه فکرهاي منفي و همه چيزهائي که باعث نگراني من مي شوند را دور ريختم پس ديگر چيزي براي نگراني ندارم و کاملا آسوده و آرامم.

 

32- اجتناب نکردن از مشکلات

فرار و اجتناب کردن در کوتاه مدت اضطراب را کاهش مي‌دهد ،اما چون مساله يا موضوع را کاملا برطرف نمي‌کند، در طولاني مدت موجب مشکلاتي مي‌شود. متأسفانه تا زماني که با منبع اضطراب مواجه نشويد، خود به خود از بين نمي‌رود. هرچه بيشتر از عوامل اضطراب‌زا، افراد، مکان‌ها و تکاليف دشوار زندگي، اجتناب کنيد، بيشتر به سراغ شما مي‌آيند. از آنجا که فرد مضطرب دائما گوش به زنگ است، تا وقتي با آن روبه‌رو نشود، کاملا احساس آرامش نمي‌کند.

 

33-قوي‌ترين گياهان براي کاهش اضطراب و نگراني پس از 18 ماه تحقيق، محققان در آزمايشگاه «اف‌دي‌اي» در نيويورک به امن‌ترين و قوي‌ترين گياهان با ترکيبات طبيعي براي مبارزه با اضطراب دست يافتند. اين ترکيبات طبيعي که به نام (اي‌توايکس) ناميده مي‌شوند، در سه گياه طبيعي يافت شده است که به دفاع طبيعي بدن در برابر اضطراب کمک مي‌کند. «ال‌تائنين»، آشواگاندا (جنسينگ هندي) و گياه "گل ساعتي" به عنوان گياهان باليني، باعث افزايش سطح گابا و سروتونين در بدن انسان مي‌شوند و بدين ترتيب با از بين بردن نگراني، احساس آرامش‌بخشي را به فرد القا مي‌کنند. در طول زمان، «اي‌توايکس» کمک مي‌کند تا بدن با آرامش در برابر اضطراب، عکس‌العمل داشته باشد. به عبارتي، اين سه گياه، توليد سروتونين و گابا را تحريک کرده و با از بين بردن نگراني، احساس آرامش‌بخشي را به فرد مي‌دهند.

 

34- در هنگام ظهر يا بعد از کار خود ، در يک کلاس ورزش ثبت نام کنيد ، اين حرکت اين فرصت را به شما مي دهد تا کمي تخليه ي رواني شويد و از استرس ها و فشار هاي موجود مي کاهد.

 

35- سعي کنيد در انجام دادن کارها آرامش داشته باشيد و گاهي با آهسته قدم زدن کارهاي خود را انجام دهيد. در حالي که آهسته گام بر مي داريد، کارهاي خود را انجام دهيد. کارهاي جدي تر و مهم تر خود را در صبح انجام دهيد، زيرا صبح انرژِي بيشتري داريد و کارهاي آسان تر را به ساعت هاي آخر موکول کنيد، زيرا ممکن است خسته باشيد.

 

36-هفته اي يک بار زودتر از روزهاي معمول سر کار برويد و ديرتر نيز کار خود را تمام کنيد. وقتي شما در عادات روزانه خود تغييراتي ايجاد مي کنيد ، ممکن است قادر باشيد در آن روز کارهاي بيشتري انجام دهيد.

 

37- چنانچه استرس شما ناشي از عدم داشتن امنيت شغلي است، رزومه جديدي طراحي کنيد ، در آن توانايي ها و مهارت هاي خود را ذکر کنيد و به خودتان اطمينان داشته باشيد که مي توانيد در زمينه خود به تحولات بيشتري دست پيدا کنيد . اين اعتماد به نفس باعث مي شود تا نزد کارفرما از ارزش بيشتري برخوردار باشيد.

38-سعي کنيد در محيط کار از شايعه و بیکاری دوري کنيد و به کسي حتي همکار خود اجازه ندهيد که با حرف هاي بيهوده ذهن شما آشفته و شما را نگران کند. در فراغت خود مطالعه کنید . محققان در یافته اند که 6 دقیقه مطالعه تا 68 درصد استرس را کاهش می دهد.

 

39-استفاده از رويارويي مثبت : مواجهه و رويارويي راهي است براي حساسيت زدايي خود نسبت به افراد، مکان‌ها و تکاليفي که زندگي را براي ما دشوار مي‌کند و به علاوه رويايرويي مثبت با مسايل بر خودپنداره شما تأثير مي‌گذارد؛ تصور کنيد وقتي به جاي اجتناب از اضطراب به‌کار درستي دست مي‌زنيد، چقدر احساسات شما متفاوت خواهد بود.

40- نقش ايمان در كاهش اضطراب : ايمان بدون شك مؤثرترين درمان بيماري هاي رواني به ويژه اضطراب و افسردگي است.» ويليام جيمز فيلسوف و روان شناس آمريكايي مي گويد: ايمان نيرويي است كه بايد براي كمك به انسان در زندگي وجود داشته باشد. فقدان ايمان زنگ خطري است كه ناتواني انسان را در برابر سختي هاي زندگي اعلام مي دارد.

  

نتیجه :

فواید و کاربردهای مهارت زندگی برای ما

 

۱) نحوه کنار آمدن با انتظارات متفاوت خود، خانواده، همسر، فرزندان، دوستان، همکاران، فامیل و جامعه

۲) روابط لذت بخش و رشد دهنده با امکانات، تکنولوژی و محیط زندگی

۳) دفع فشارهای روانی از طرف محیط های متفاوت

۴) سازگاری با مسائل اقتصادی و نیازهای معیشتی

۵) مدیریت خانواده و تربیت فرزندان

۶) تقویت اعتماد به نفس

۷) رشد و تقویت عواطف و احساسات انسانی

۸) شناخت و کنترل هیجانات و احساسات خود و دیگران

۹) تقویت مهارت های ارتباطی

۱۰) تأمین سلامت جسمی و بهداشت روانی

۱۱) رفع درگیری ها و تنش های درونی

۱2) تامین آرامش و لذت زندگی

13) رشد شخصیتی ، خودشکوفایی ، بالندگی، خوشبختی و شادابی

 

تهیه کننده : سیده فاطمه خادم مشاور و روانشناس ( مرکز مشاوره و ترک اعتیاد هدایت ) بهار 1394

 

 

نظر بدهید
عنوان :
نام :
پست الکترونیکی :
متن نظر :